De Nacht van de Hurlu

Totaalspektakel

Deze winter organiseert Symfonie der Stenen een groot totaalspektakel op de Grote Markt van Moeskroen. Het bevoorrechte decor van deze creatie zal het stadhuis zijn. Elke avond, van 12 tot 20 december, zal “De Nacht van de Hurlu” het verleden van de stad Moeskroen vertellen in een monumentaal, levend kerstverhaal. Dit grote evenement is ook een unieke gelegenheid om de Grote Markt in te wijden in zijn gloednieuwe configuratie!
Deze creatie, vol kunstenaars en artiesten, zal gebruik maken van hedendaagse technologieën (video-mapping) om emotie en verrassing toe te voegen.

Synopsis

Nog een paar dagen vóór Kerstmis. Moeskroen is in beroering. De stad wordt verlicht door duizend lampjes. Iedereen maakt zich klaar voor het feest. Sinds enige tijd hangt er echter een heel vreemd mysterie boven de Grote Markt. Elke avond, rond middernacht, worden er angstaanjagende kreten gehoord. Het onbegrijpelijke geschreeuw van een man weerklinkt in het hart van de stad. Dan, bij zonsopgang, verdwijnen ze, net zoals ze kwamen.
Het mysterie van degene die al bekend staat als “de spookhuilebalk” wordt steeds meer besproken. De bewoners, die aanvankelijk dachten dat ze alleen maar met een grappenmaker te maken hadden, beginnen moe te worden en de klachten beginnen zich te verspreiden. Er is niets aan te doen, de man blijft onvindbaar en de nachten veranderen geleidelijk in een nachtmerrie …
 

Praktische informatie

Concept : Totaalspektakel

Date : 12 tot 20 december (9 avonden)

Horaire : Elke avond, vanaf 17.00 uur. (zittingen elk uur)

Durée du spectacle : 30 minutes

Lieu : Gratis toegang, op reservering (vanaf 15/11)

Prix : Accès gratuit, sur réservation

Info : www.tourdessites.be (show georganiseerd in een perfect respect voor sanitaire maatregelen)

 

Een creatie van Symfonie der Stenen Organisatie