Stemmen onder de Sterren 2021

Promenadespektakel – www.nuitdeschoeurs.be

Stemmen onder de Sterren is een show opgebouwd in de vorm van een gescripte wandeling, waarbij zes vocale formaties worden ontmoet, zorgvuldig geënsceneerd voor de gelegenheid, afhankelijk van de plaatsen waar ze optreden. De majestueuze ruïnes en tuinen van de abdij van Villers-la-Ville vormen een 360° decor waarin het publiek zich ontwikkelt volgens een programma dat hen bij de ingang van de voorstelling wordt gegeven.

Elk geselecteerd vocaal ensemble wordt op een zeer specifieke plaats in de abdij van Villers-la-Ville naar behoren belicht. Elk van de zes podia herbergt immers een koor dat zorgvuldig is uitgekozen om het natuurlijke landschap te sublimeren. De podia en het lichtspel spelen een actieve rol in de algemene sfeer van het evenement en laten het publiek tijdens elke voorstelling in een ander universum evolueren.

De zes internationaal gerenommeerde vocale ensembles, elk met een eigen kenmerkende muziekstijl, wedijveren met elkaar in talent uit de vier hoeken van de abdij. Aanwezig op de meest opmerkelijke plaatsen van de historische site, repeteren de artiesten hun 20 minuten durende concert gedurende de hele avond. Het bijzondere aan dit concept ligt in het principe: een programma met een rigoureus bestudeerd concertprogramma, zodat de toeschouwers in hun eigen tempo de verschillende vocale ensembles kunnen ontdekken, in de bocht van een wanddeel of onder de eeuwenoude gewelven van een crypte.

Tussen de podia door is het een heel verlicht sprookjesuniversum waarin het publiek wandelt, terwijl het profiteert van de rust- en eetplekken. Aan het einde van de avond komen alle artiesten samen op het hoofdpodium voor een ontroerende apotheose, versterkt door een prestigieus vuurwerk.

Kortom, de Stemmen onder de Sterren is een evenement met een uniek en volledig geïntegreerd scenario dat de bezoekers toelaat zich onder te dompelen in een decor dat mee evolueert met de sfeer van de avond.

Programma :

The Kingdom Choir
Natasha St-Pier en koor
Lets ensemble Maska
Georgische polifonie Rustavi
Royal Air Force Spitfires Choir
Vox Anima

 

Concept: Promenadespektakel

Datum: 27 en 28 augustus 2021

Uren: Van 18:00 tot 0:30

Duur: Afwisseling van 20 minuten concerten met een apotheose aan het einde van de avond

Plaats: Abdij van Villers-la-Ville

Info en reservering: www.nuitdeschoeurs.be / 02/736.01.29 / Ticketmaster

 

Een creatie van Paul Licot en Benoît Meurens

Een autoproductie van Symfonie der Stenen Organisatie