Stemmen onder de Sterren 2018

Promenadeconcert – www.nuitdeschoeurs.be

Stemmen onder de Sterren is de perfecte symbiose van muziek en magie in een feeëriek panorama van 360°. De prachtige ruïnes en tuinen van de abdij vormen een wonderlijk kader voor de zangkoren die er te gast zullen zijn. Stemmen onder de Sterren is bovendien het enige evenement dat u de gelegenheid geeft om de totaliteit van dit historisch juweeltje in een betoverend licht te bewonderen. Tijdens het promenadeconcert worden namelijk zowel de volledige architectuur als de groene schatkamer rondom op een indrukwekkende wijze in de schijnwerpers gezet.

Zes vocale ensembles van wereldklasse met onderscheidende muziekstijlen geven het beste van zichzelf op de meest opmerkelijke plekken van het historisch domein. Hier herhalen deze artiesten de hele avond lang hun concerten van telkens 20 minuten. De timing van deze optredens stelt de toeschouwers in staat om op hun eigen ritme de verschillende zanggroepen te bewonderen terwijl ze kunnen genieten van hapjes en drank in de voorziene eet- en rustruimtes.

Op het einde van de avond komen alle koren nog eens samen op het grote podium voor een grandioze apotheose onder een prachtig vuurwerk.

 

Programma :

Scene 01 : Het Sloveense koor Carmen Manet (SVN)
Scene 02 : Lisa Gerrard (aus) en The Mystery of the Bulgarian Voices (BGR)
Scene 03 : Keltische stemmen M’ANAM (IRL)
Scene 04 : The Swingles (EN)
Scene 05 : Gospel Chorus (FR)
Scene 06 : Amaury Vassili en zijn koor (FR)

 

Concept: Promenadeconcert

Datum: 24 en 25 augustus 2018

Uren: Van 18:00 tot 0:30

Duur: Afwisseling van 20 minuten concerten met een apotheose aan het einde van de avond

Plaats: Abdij van Villers-la-Ville

Info en reservering: www.nuitdeschoeurs.be / 02/736.01.29 / Ticketmaster

 

Een kunstwerk van Paul Licot en Benoît Meurens

Een autoproductie van Symfonie der Stenen Organisatie