Histoire de Clochers

3D monumentale evocatie

tournai_nl_01p

1092. Een groot deel van de Doornikse bevolking gaat dood door een epidemie. Jehan, een jonge timmerman die al jaren weg is om te trainen voor het vak, keert eindelijk terug naar zijn goede stad Doornik om trots aan zijn vader, meester-timmerman, aan te kondigen dat hij nu in staat zal zijn om samen met hem te werken…

Zo begint dit verhaal, uitsluitend geïnspireerd door echte feiten. Door het prisma van deze jonge timmerman roept “Histoire de Clochers” de emblematische feiten en personages op die de geschiedenis van Doornik hebben gekenmerkt. De Notre-Dame Kathedraal wordt zo een oud manuscript dat de toeschouwer bladzijde na bladzijde, hoofdstuk na hoofdstuk ontdekt. Gelegen in het hart van de stad, heeft het prestigieuze gebouw met zijn vijf klokkentorens alles gezien en ervaren. Het is uitgegroeid tot een monumentale historische bak. En vandaag wordt het verteld.

Van de epidemie tot de bouw van de kathedraal en de geboorte van de Grote Processie, “Histoire de Clochers” volgt de belangrijkste gebeurtenissen van Doornik, zonder te vergeten het publiek te boeien dankzij de 3D-video-mapping die het hele Place de l’Évêché over 180° zal omvatten!

 

Concept: Monumentale evocatie in de vorm van een totaalshow

Data: Van 16 tot 25 augustus 2019

uur: Elke avond, om 22.00 uur.

Plaats: Place de l’Évêché in Doornik (Notre-Dame kathedraal).

Duurtijd: 30 minuten

Parkeren: Gratis toegang

Prijs: Gratis

Info: +32(0)2 736 01 04

 

Een creatie van Tour des Sites Organisatie – Paul Licot & Benoît Meurens